Info om Depression og Stress

5 måder hvorpå hiking og friluftsliv forebygger stress

Flere og flere danskere bliver stressede, og vi lever da også i en mere og mere travl hverdag, hvor vi skal jonglere med studie, arbejde, børn, familieliv, fritidsaktiviteter og alenetid.

Dette er for mange en svær opgave, der ender i stress og dårligt mentalt helbred. Kloge hoveder fortæller ofte om, hvad der er bedst for kroppen og sindet, når man skal forebygge stress, og specielt et aktivt udendørsliv har givet positiv effekt.

Læs videre hvor artiklen fortæller dig, hvordan hiking og friluftsliv generelt kan hjælpe mod stress.

Skab ro i sindet

Rigtig mange mennesker med stress har tendens til at overtænke og overanalysere mindre ting i hverdagen, hvilket for mange ligger og fylder og skaber rod i hovedet. Hiking er specielt godt til at modstå dette, da du vil opleve, at du slapper af.

Selvom hiking egentlig er en sportsgren, der kræver, at du er meget fysisk aktiv, vil du opleve, at du slapper mere af bare ved at bevæge dig rundt i naturen.

Naturen er altså her et vigtigt nøgleord til at forstå, hvorfor hiking hjælper mod stress.

Sørg for at forberede dig godt, så du ikke ender med at blive presset af uforudsete problemer. Du kan med fordel læse denne artikel, med 4 gode tips til vandreturen.

Et af tips’ne er bl.a at huske gode fodtøj, så du ikke ender med vabler på dag 2, hvilket er en klassisk fejl for personer, som ikke er vant til at vandre.

Foto af ergonomisk sandal fra LykkeByLykke.dk.

Træd skoene godt til inden, og tag også et par afslappende sandaler med til at veksle med

Øg antallet af endorfiner

Endorfiner er på mange måder kroppens egen morfin – det er en slags ’humør-medicin’.

Hiking fjerner stress og udløser endorfiner, da du i princippet motionerer, når du hiker. Ligesom ved alt andet motion eller sport vil kroppen udløse flere endorfiner, som er noget, du virkelig har brug for, hvis du er stresset.

Du kan derfor tage en rask gåtur eller vandretur et par gange om ugen, og så vil du opleve et boost af glæde og positive følelser i din krop.

Sæt skub i energiniveauet

Hvis du er stresset, vil du ofte også føle, at du kører på en tom benzintank, hvor du altid er uoplagt og træt. Træning og ændrede kostvaner er den eneste vej frem til et højere energiniveau i hverdagen – og dette kan en simpel vandretur hjælpe på.

Kom op fra sofaen og ud i naturen, så vil du med garanti opleve mere mentalt overskud i hverdagen på ingen tid.

Hvis du har fået blod på tanden, kan du fx.  tjekke bloggen hos friluftsland, hvor du kan blive guidet til, hvordan du skal bære dig ad og komme godt i gang.

Motioner din hjerne

Endnu en af de mange fordele ved hiking er, at du tillader at give din hjerne frit løb for tanker og følelser. Der er ikke nogle ting, der kan distrahere dig.

Nogle mennesker bruger tiden på at lytte til naturen og de naturlige lyde, der følger med, hvorimod andre udnytter tiden til at nyde stilheden, der også er i naturen – du skal finde lige præcis det lydniveau, der passer dig.

Du kan koble af

Du kan i mere end én forstand få lov til at koble af: Både fra arbejde, praktiske gøremål, men også fra din smartphone, tablet og sociale medier.

Lad derfor din telefon blive hjemme!

Kombinationen af motion og at lade tankerne flyve frit er med til at styrke din krops indre systemer mod stress – meget mere end motion i sig selv kan gøre.

Kilde: http://www.sunkissedhiker.com/blog/5-ways-hiking-relieves-stress/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *