Info om Depression og Stress

6 gode råd mod digital stress

Bruger du også uanede mængder af tid på din computer eller telefon? Hvis du som så mange andre har svært ved at være offline, kan et par simple tips og tricks hjælpe dig på vej mod en digital stressfri hverdag.

Hvis du er træt af at blive afbrudt konstant i hverdagen, hvor tid med venner, familie og børn bliver mindre, kan det være en god idé at blive bevidst om, hvilke digitale mønstre der er nogle af de store syndere.

Sæt din telefon på lydløs

Medmindre du venter noget vigtigt, kan det være en stor hjælp for dig at sætte din telefon på lydløs. Fjern al digital støj omkring dig, så du ikke konstant bliver mindet om, at nogen har tagget dig i et opslag på Facebook, eller at der er tikket en ny mail ind i indbakken.

Ryd op i dine apps

Hvis du som mange andre danskere har et væld af forskellige apps på din telefon, som du alligevel aldrig bruger, så slet dem.

Det kan også være en god idé at rydde op og organisere dine apps i mapper på din telefon, så det ikke ser uoverskueligt og rodet ud, hver gang du bruger din telefon.

Computer til arbejde, tablet til hygge

Anvend udelukkende din computer til arbejde, og invester derfor i en tablet, du kan bruge, når du ligger hjemme i sofaen og bare har brug for at surfe rundt på nettet.

På denne måde bliver du ikke mindet om, at du mangler at besvare en mail fra arbejdet.

Indvendig oprydning af computeren

Som med mange apps på telefonen, kan det også være til gene, hvis din computer ikke er opryddet og organiseret. Få styr på dine dokumenter og mapper for at skabe et overblik.

Samtidig er der en lang række ting, du kan forbedre på din computer for at minimere digital stress.

Det kan for eksempel være et stort irritationsmoment, hvis din computer er langsom og ikke fungerer optimalt.

Det er derfor vigtigt, at du har installeret det rette antivirus program og altid holder din computer opdateret. Hvis du har brug for en hjælpende hånd til dette, kan du læse meget mere på siden her, så dette ikke bliver en stressfaktor for dig.

Sikker surfing

Du bruger med garanti din computer til at logge på netbank og andre hjemmesider, hvor du giver personlige oplysninger om dig selv videre.

Hvis du shopper meget på nettet, er du særligt udsat, og det er derfor vigtigt, at du altid føler dig tryg og sikker ved at bevæge dig rundt på nettet.

Du kan læse meget mere om, hvordan du sikrer din computer her hos mackeeper .

Hold pause fra sociale medier

Det er helt okay at logge af både Facebook, Instagram og LinkedIn en gang imellem.

Hold ferie fra sociale medier, hvis du er midt i en travl arbejdsperiode, eller bare trænger til at trække stikket ud.

Dette er blot nogle af de mange ting, du kan gøre for at minimere den digitale stress. Mærk efter hvad du har brug for så telefonen, computeren eller din tablet fylder mindre i din hverdag.

Læs flere ideer på Femina.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *