Info om Depression og Stress

Afslapning foran computeren? Find tips her

Giv plads til afbræk

Når en lang og stressende dag er overstået, er det rigtig vigtigt at få koblet fra, inden man går i seng. Det kan være ret simple ting, som i sidste ende bare skal give dig følelsen af, at der har været et lyspunkt i hverdagen, som ikke er forbundet med arbejde, præstationer og pres. Det vil hjælpe dig til at bevare et godt humør og giver et mentalt pusterum.

relaxing

Bøger kan give ro

Personligt kan jeg rigtig godt lide at læse bøger. Bøger giver et godt afbræk fra hverdagen, og jeg kan igennem dem leve mig helt ind i et nyt univers og for et lille rum tid glemme alt om omverdenen og hverdagens stres og jag. I øjeblikket er jeg i gang med en serie, Courtney, skrevet af Wilbur Smith. Flere af bøgerne i den serie har været rigtig svære at finde i boghandlerne, hvilket resulterede i, at jeg søgte efter dem på internettet som e-bøger.

På jagt efter e-bøger

På diverse e-bog shops har jeg kunnet finde stort set alle bøgerne i serien på både dansk og engelsk. Jeg prøvede til at starte med, at købe en af bøgerne som en e-bog, der kunne læses på både iPad og computeren. Jeg var lidt skeptisk overfor at skulle sidde og læse en bog på computeren, da jeg kan huske fra skoletiden, at det kunne give ret meget hovedpine at stirre så længe på skærmen.

Undgå hovedpine – gå efter en bærbar pc med høj opløsning

Overraskende nok, var det faktisk rigtig dejligt at sidde og læse på min bærbare computer. Siden studietiden er der sket meget i computerverdenen, og nye moderne laptops har en skærmopløsning, der er så høj, at skriften er ligeså skarp som printet skrift, hvilket gør, at øjet ikke kan se forskel længere. Tag for eksempel Apples Macbooks med retina skærm. Der kan man zoome 4 gange ind før, at øjet kan se de enkelte pixels!

Selv billige laptops kan gøre det

Men det er ikke nødvendigt at gå ud og investere i en af de meget dyre Macbooks bare for at kunne læse e-bøger. Faktisk er det nu om dage muligt at få selv billige bærbare med en meget god skærm, og en af fordelene ved at læse bøger på en laptop er, at man ikke behøver at sidde og holde bogen, så man bliver ikke træt i armene, og skærmens baggrundslys kan justeres, så man ikke får ondt i øjnene – selv når man sidder i et mørkt rum, hvor man ellers ikke ville kunne læse skriften i en bog.
>> Tjek priserne hos Refurbs bærbare computer marked.

Musik og hobbys fungerer også

Men bøger er ikke den eneste måde at koble fra på. Det kan også gøres ved at løse krydsord og sudoku, se en film, eller dyrke en hobby som eksempelvis at sy og male. For nogle kan musik også virke som et rigtig sundt afbræk, der stimulere og berolige hjernen, så psyken får det bedre. Det handler simpelthen bare om at finde det, der giver dig ro og velvære, og så gøre det til at vane at sætte tid af til det – især på de travle dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *