Info om Depression og Stress

Cykling og motion bekæmper stress

Flere danskere end nogensinde føler sig stressede.

Mange opgaver, gøremål og lange dage på kontoret kan være årsagen til, at mange føler sig pressede i sin hverdag. En følelse af stress kan komme snigende eller fra den ene dag til den anden.

Uanset hvordan det kommer, er det en ubehagelig fornemmelse at have i kroppen. Men hvad kan man gøre ved dette?

Motion og cykling kan være svaret for dig. Din cykel kan nemlig både være god for din krop, men samtidig også din mentale tilstand.

Faktisk er det blevet bevist, at cykling er en af de mest effektive behandlinger der overhovedet findes for stress.

i-d-a

I nogle tilfælde har man endda fundet at cykling var mere effektivt end medicinsk hjælp. Resultaterne lyver i hvert fald ikke. I takt med dette er antallet af læger, der ordinerer øvelsesterapi som cykling som behandling mange doblet, eftersom det kan være en billig og god måde at blive rask igen.

Desuden er det også let tilgængeligt for alle, at cykle sig en tur og man er ikke afhængig af at et bestemt møde med en psykolog. I stedet kan man fri vælge, hvornår man vil have sin terapi.

Stærk forbindelse mellem sind og krop

Mange læger mener simpelthen, at der er en forbindelse mellem dit sind og din krop.

Dette betyder, at hvis du har en sund krop, så er chancen for et sundt sind større. Mere motion er altså lig med en raskere og mere ungdommelig samt glad hjerne. Glæde udløser følelser, som du kan mærke i hele kroppen.

Her kan se flere strategier mod stress.

Hvorfor virker cykling?

Cykling tvinger dig til at regulere din vejrtrækning og samtidig trække vejret dybere.

Dette gør, at du får al dvælende CO2 ud af kroppen. Der kommer en ophobning af CO2 og iltmangel i hjernen, når du føler dig stresset. Stress gør nemlig, at ens hjerte slår meget hurtigere, hvilket fører til en overfladisk og hurtig vejrtrækning.

Al dette giver denne ophobning af CO2, som cykling afhjælper med helt automatisk.

Et generelt problem for alle der døjer med stress er at finde en slukke knap, hvor man bare kan slappe af og falde i søvn om aftenen. Hvis man først begynder at mangle søvn, kan det ret hurtigt føre til en stigning i stresshormonet cortisol.

Som en ond cirkel vil dette bevirke at du har endnu sværere ved at sove. Hertil er motion faktisk en af de få faktorer, der kan rette op på denne ubalance.

Så hvis du vil slippe af med stress så kom op på jernhesten. Mangler du udstyr, kan du se mere her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *