Info om Depression og Stress

Den Vigtige Tid Efter Depressionen

Rigtig mange oplever at stress og depression hænger sammen. Måske får du en depression fordi du ikke kan arbejde i en længere periode, eller du rammes af en depression, når du er på vej ud af depressionen.

Man mærker lige pludselig energien og lysten vende tilbage i sin krop og begynder at fylde kalenderen, fordi nu skal alle de oplevelser man gik glip af under depressionen indhentes.

Hvis det er den måde man forsøger at vende tilbage til sit gamle liv på efter en depression, så rammer stressen, hvilket er så demotiverende efter en depression, at det næsten kan kaste én tilbage i en ny depression.

Når man har været ramt af en depression eller stress, så er det vigtigt, at man starter forsigtigt op igen.

Sætter sig nogle små mål som man indfrier, samtidig med, at man reflekterer over, hvorfor man blev deprimeret og stresset i første omgang.

depression

Nye Vaner

Det kan tage lang tid at komme sig over en depression og få det energiniveau tilbage som man havde inden depressionen.

Langt de fleste gange var der også en grund til, at man blev deprimeret. Derfor er det nødvendigt at reflektere over nice-to-have og need-to-have i ens liv.

Need-to-have er de ting, som skal genimplementeres og genprioriteres i ens liv, når man er klar til at tage fat igen. Nice-to-have er de ting som skal lægges på hylden, indtil man har fungeret godt i en længere periode.

Travlhed er én af de ting som igen og igen bliver nævnt som en af største problemer i vores tid. Når vi er travle glemmer vi ofte at prioritere at slappe af. Afslapning er gået fra en selvfølge til at være et aktivt tilvalg i det moderne menneskes liv.

Det er ikke en nyhed for særlig mange, at det kan være vigtigt at prioritere at gå en tur, meditere, læse en bog eller bede, men ikke særlig mange mennesker får det prioriteret.

Samtidig er meditation og bøn fremmede discipliner for en stor gruppering af moderne mennesker.

Der har headspace Appen forsøgt at gøre det nemmere at meditere ved at lave en app, som tager folk igennem et forløb, hvor de lærer at meditere.

Det Lange Seje Træk

Når det lange seje træk skal tages, så kan det være en god idé at lede efter nogle nye vaner som man ikke havde overvejet før.

En trend, som er vendt tilbage med en imponerende styrke igennem de sidste par år er strikning og hækling.

strikning

For få år siden var strikning associeret med bedstemødre som sad og skulle have tiden til at gå i gyngestolen.

I dag er det unge kvinder, som strikker i mens de sidder på café og drikker deres cafe latte med veninderne.

Det er videnskabeligt dokumenteret, at strikning modvirker stress og depression. Der er sågar mænd, som har taget strikkedillen til sig netop pga. nogle af fordelene ved at være koncentreret om et stykke analogt arbejde.

Hvis det virker uoverskueligt at gå i gang med en ny hobby, så er der masser af muligheder for at lade sig inspirere på portaler som f.eks. woolspire eller private blogs.

Pointen er ikke, at den nye hobby skal være strikning, men et stykke analogt arbejde, hvor man aktivt tilvælger at fordybe sig i arbejdet i nuet i stedet for at bekymre sig, være på vej videre eller tjekke sin smartphone.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *