Info om Depression og Stress

Derfor er det vigtigt at holde sommerferie

Sommerferien er for de fleste ved at være lige oppe over, og nogle har måske allerede ferie, eller har haft – forhåbentligt! For der er også mange danskere som glemmer hvor vigtigt det er at holde ferie.

Ferie er vigtigt for at holde kroppen sund og i balance, så den ikke bliver stresset. Stress vil kunne resultere i at man bliver syg, og i værste tilfælde ikke kan passe sit arbejde.
I gamle dage var det normalt at man tjekkede ind og ud på arbejdspladsen ved hjælp at et stempelkort system, hvilket gjorde at der var nogle forholdsvis klare linjer omkring hvornår man arbejdede og hvornår man holdte fri. I den tid vi er i nu, er det ikke aktuelt særlig mange steder, tværtimod.

Mange har svært ved at lade arbejdet blive på arbejdet, da deres jobfunktion fx kræver at de er fleksible – og altid er til at kunne få fat på. Netop derfor er det vigtigt at du holder ferie, så du kan koble helt af, uden at skulle tænke på arbejdet. Det kan for nogle være svært, og derfor bør man bruge noget tid og energi på at forberede sig inden man går på ferie.

Ryd arbejdsbordet for opgaver
For at du kan stresse helt af på ferien, og kun tænke på at slappe af og nyde tiden sammen med din familie – er det vigtigt at du får ryddet alle opgaver du måtte have inden du tager på ferie. Brug de sidste 3-5 dage på at få dette gjort, samt at nedtrappe arbejdet, så du allerede er begyndt at stresse af inden du skal holde ferie.

Ligeledes sørg for at dine arbejdsfunktioner er blevet delt ud til dine kollegaer, eller evt. vikarer som er sat ind imens du holder ferie. Er det absolut nødvendigt at du skal have samtaler med din virksomhed i ferien, så sørg for at fortælle din familie om det – og gør det på aftalte dage/tidspunkter.

Bed din familie om hjælp
Har du svært ved at lade arbejdet ligge, og skal der lige tjekkes mails eller andre opgaver på ferien – og du egentligt ikke ønsker det, da du gerne vil være sammen med familien – så bed din familie om at hjælpe dig med at holde dig i ørerne.

Har du børn, så plejer de at være gode til at fortælle dig at du bruger lidt for meget tid med din smartphone eller computer, så husk at lytte til dem.
I det hele taget, er det værd at overveje om din telefon overhovedet skal være tændt på ferien – og om laptoppen skal medbringes? Normalt holder vi ferie med de vigtigste personer i vores liv, så hvorfor ikke brugen tiden sammen med dem.
God sommerferie, og husk nu at stresse af og nyd livet – vi lever kun en gang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *