Info om Depression og Stress

Få et bedre indeklima (Bonus: bedre velvære)

Indeklimaet er noget af det vigtigste ved et hus, da det gør, at vi som mennesker har det godt i den bolig vi nu engang befinder os i. Der er findes en ideel luftfugtighed for vores sundhed, hvilket ligger mellem 35 % og 55 %.

I dag har vi indført mange nye kilder til fugt ind i vores hjem. Brusere, vaskeri, herunder vaskemaskine, madlavning og opvask hvilket har en tendens til at skabe koncentrerede byger af fugtighed.

5 godt indeklima

Konventionelle konstruktioner kan kun tåle en relativ lille stigning i luftfugtigheden. Denne fugt kan nemlig skabe skimmel problemer, hvilket betyder at det er vigtigt at fugten enten bliver suget ud eller der bliver luftet ud i hjemmet. Samtidig har de fleste varmesystemer en tendens til at gøre luften for tør for optimal sundhed. Så på den ene side er bruger vi teknologi til at suge fugt ud, og på den anden side bruger vi den til at tilføje fugt tilbage i! Findes der en bedre løsning.

Bygningsbiologi forklarer, hvordan vi kan opretholde en sund luftfugtighed i vores hjem ved at arbejde med naturen.

Visse byggematerialer såsom u brændt ler, træ og naturlige fibre har evnen til naturligt at regulere luftfugtigheden indendørs. Disse materialer kan effektivt optage fugt, når niveauet er for højt, og derefter slippe den igen, når niveauet falder.

Det forklarer et aspekt af værdien ved at bruge naturlige byggematerialer og møbler. Selvom udsugning stadig er en god ide, er det et supplement og ikke en nødvendighed for sundhed i hjemmet.

Vi vil gerne give jer nogle gode råd til hvordan i kan opnå et sundere indeklima på. I bør helst ikke forsegle træ overflader, hvor en forsegling ikke er nødvendig, såsom lofter. I bør bruge naturligt bomuld og uld i stedet for syntetiske stoffer til gardiner.

Endvidere bør der foregå rengøring af huset mindst en gang om ugen, specielt hvis nogle i familien har allergi samt astma.

Støvsugning af møbler i hjemmet og gulvvask er med til at reducerer støvpartiklerne i hjemmet.

Desuden er det en god ide at huske at lægge låg på gryderne og tænde emhætten under madlavningen, og det er vigtigt at der ikke bliver hængt vådt tøj op i boligen da det udgiver rigtig meget fugt.

Opvarmning af hele boligen er vigtig, da det skaber et behageligt indeklima og derved fjerner noget af fugten.

Det er også med til at undgå store fugtskader og skimmelsvamp i boligen.
Vi håber i kunne bruge vores råd derude!

Andre gode artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *