Info om Depression og Stress

Kærestebrud: En sorgproces man skal igennem

At have i kærlighed i sit liv, er en ting, der rent faktisk kan fungere som en buffer overfor stresspåvirkninger. Man er glad, har stabilitet og en støtte i livet, som fast i én.

Når der er ændringer, såsom ny-forelskelser og kærestesorger, kan det dog samtidig være en kæmpe stressfaktor.

Kærestesorg som stressfaktor

Når et par går fra hinanden vil begge parter, og specielt parten der bliver forladt, skulle gennemleve nogle ubehagelige følelser. Dette er alt sammen en del af sorgprocessen der følger af så markante, negative ændringer i en persons liv og derfor ganske naturligt.

Det udmunder sig ofte i vrede og bitterhed.

Tankerne er svære at samle omkring en konkret opgave og hverdagen er ikke ligefrem en dans på roser. Man er fanget i følelsernes vold.

Følelsen af at blive vraget, forladt og kasseret kan skade ens selvværd og man ender, i hvert fald til en hvis grad, i en ond cirkel, hvor man kommer til at føle sig en smule uduelig.

Tag sorgen lige på og hårdt

Det bedste råd der er at give, er at tage sorgen lige på og hårdt.

Lukker du den inde, ender du i en situation som mange film er baseret på: Det kommer frem på et senere tidspunkt, og til den tid langt mere markant, da den bygger sig op over tid. Det er okay at græde, det er okay at være gal og det er okay at tænke alle mulige grusomme ting, om personen der har forladt dig eller som du har følt dig nødsaget til at gå fra.

Har du mulighed for at snakke tingene igennem med nogen der står dig nært, vil dette helt sikkert også hjælpe dig godt på vej.

Jo mere åbenhed, desto bedre.

Skjul det en smule

Samtidig med at åbenhed er et godt valg, kan der være en god ide forbundet med, at feje sorgen lidt væk, når du er ude. Vil du møde nye venner og virkelig indse, hvad det er der er fedt i livet, duer det ikke, at du er trist og ugidelig.

De første uger er dette ikke det bedste råd, men når du er ved at være på fødderne igen, handler det meget om at komme ud og få nogle gode oplevelser, møde nye mennesker eller styrke forholdet til dem du allerede har det godt med.

Når så sorgen er ved at være aftaget, kan du tage skridtet ind i et nyt forhold eller generelt videre med dit liv – sådan for alvor.

Har du på dette tidspunkt været ugidelig i et helt år, er det dog tvivlsomt, at du har ret mange venner tilbage. Altså handler det i høj grad om, som tidligere nævnt, at holde sig lidt i gang, selvom det er en stressfyldt og trist tid i ens liv.

Videre med livet

Får du accepteret sorgen og bibeholdt de gode venner og familie igennem den hårde tid, er du kommet igennem denne stressfyldte tid med sorg og er klar til at kaste dig i nye eventyr med ture i byen, dating på nettet og andre spændende muligheder, for at finde den næste kærlighed!

På denne vis er sorgprocessen og den stress der følger med, ikke kun negativ. Der er positive aspekter og du vokser normalt som menneske, ved at gennemgå en sådan proces.

Kilder:

https://www.dr.dk/levnu/psykologi/kaerestesorg-laer-faserne-efter-et-break-kende

http://www.stressnyt.dk/Privatliv/karlighed.htm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *