Info om Depression og Stress

Trøstespisning og fornuftigt forhold til mad

For at opnå en sund livsstil uden depressioner, så kan det faktisk nogle gange være nødvendt med lidt sødt. Vi snakker ikke om, at du skal skynde dig ned i den lokale slikbutik og tømme alle hylderne, men simpelthen om, at din krop optager forskellige stoffer, som kan være behjælpelig med at skaffe dig en sund livsstil (og styrke dig overfor eller efter en depression).

Vi har allieret os med DagligvarerNettet.dk som til dagligt skriver omkring slik – og hvordan søde sager – indtaget i rette mængde kan være gavnlig.

#1: Hjertekarsygdomme

Mørk chokolade er fyldt med kraftfulde ”hjertesunde” antioxidanter (NB: den rigtige mørke chokolade – dvs. ikke mælkechokolade).

En undersøgelse rapporteret i British Medical Journal fremviste, at folk der regelmæssigt spiser chokolade nedsætter risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde med hele 39 %. En anden undersøgelse viser, at folk der spiste en chokoladebar (nogle bedre end andre, se mere her) ugentlig reducerer deres chancer for at dø af et slagtilfælde med 46 %.

2---candy

#2: Begyndende depression

Chokolade indeholder både serotonin, der fungerer som et antidepressivt middel, samt et kemisk stof kaldet PEA der forbedrer humøret. Og har man allerede oplevet en depression, så ved man hvor vigtigt det er, at få jævnlig optagelse af ”glæde” – f.eks. igennem disse to stoffer.

Udover at fungere som middel forinden en depression, så kan det således også hjælpe under. At spise sin chokolade med måde og på strategiske tidspunkter igennem depression kan således være nødvendigt.

#3: Forlænge din livstid

Dette er formentlig en af dem, hvor flest forskere er i tvivl. Flere studier fremviser, at folk som spiser (visse typer af) slik jævnligt, levere længere (læs f.eks. her). Der er selvfølgelig mange tilfælde hvor man kan bevise det komplet modsatte, men der er dog visse elementer som er vigtigt at tage med fra disse undersøgelser.

Visse antioxidanter i slikken (de sammen som findes i rødvin), kan gavne din krop positivt. Herudover snakker man også om, at kakaobønner som chokolade fremstille af, kan øge immunforsvaret, hvilket er en vital del af at opretholde en længere levetid.

#4: Nedsæt stress

Tyggegummi kan være en effektiv måde at reducere stress på. Undersøgelser viser, at man ved at tygge tyggegummi påvirker relevante steder i hjernen, som kan være med til at nedsætte stressen (områderne vedr. evnen til at fokusere). Herudover skulle forskellige stoffer blive frigivet, som også har en direkte påvirkning af stresssymptomerne.

Der findes et have af andre grunde til, hvorfor slik kan være sundt for dig. Disse vil afhænge af, hvilken situation du står i, i det øjeblik du indtager slikken. Herudover skal der også nævnes, at slik ikke altid betyder vingummi og chokolade, men derimod også sagtens kan findes i sunde formater. Læs f.eks. her omkring hvordan frossen frugt kan være løsningen for din sliktrang.

Når vi snakker om børn, så gælder disse tips og regler selvfølgelig ikke. Når det kommer til børn, så er der helt andre ting man skal tage stilling til, når det kommer til slik. Alt dette kan du læse mere om her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *