Info om Depression og Stress

Nye computerspil sætter fokus på angst og depression

Angst og depression ses blandt flere og flere børn. Det kan være et svært emne at tale om, men det er ligeledes et vigtigt emne. Ting kan være nemmere at begribes som barn, når det bliver gjort til en leg, og dette gør nye computerspil. Her bliver der sat fokus på angst og depression i børnehøjde, som kan komme mange børn til gode.

 

Depressionen kan opleves i Actual Sunlight

Det kan være svært for et barn at forstå, hvordan depression føles. Ligeledes kan det være svært at få sat ord på de svære følelser, der netop er forbundet med en depression. Uanset om barnet selv oplever depressionslignende følelser eller har en ven eller et familiemedlem med depression, kan spillet Actual Sunlight være passende.

I dette spil følges hovedpersonen Evan Winter. Evan er 30 år, hader alt ved sin hverdag, har ikke noget indhold i sit liv, føler sig utilstrækkelig, har ikke noget at se frem til – han er i en depressionståge.

 

Spilleren vil gennem en interaktiv historie skulle træffe nogle valg for hovedpersonen. Dog vil der aldrig ske en positiv udvikling for Evan, da han ikke får det bedre med sig selv. Evan får heller aldrig udrettet de ting, han gerne vil. Dette er dog en vigtig pointe med spillet, mener DigitallyDownloadet.net.

 

Det meste af spillet består af observation af Evan, da man ikke har meget kontrol over hovedpersonen. Dette giver et godt billede af, hvordan det føles at have en depression – at man ikke har kontrol over, hvad der sker i og omkring én.

 

Spillet kan spilles på PlayStation Vita, iOS, Mac og Windows.

 

Fokus på social fobi i Sym

Få et ærligt og grufuldt indblik i, hvordan det føles at have social fobi i Sym. Her spiller du igennem figuren Josh, der eksisterer i to verdener. Den ene verden er vores verden, en overjordisk, og den anden verden er det følelsesmæssige liv i Josh, en underjordisk.

Banerne kan kun gennemføres, når begge verdener kommer i spil. Øjne vil iagttage enhver af Joshs bevægelser, der består af en truende angst. Her er det din opgave at få Josh til at udforske sin følelsesmæssige verden og den virkelige verden.

 

Det er altså en mental kamp indeni, der udspiller sig i dette computerspil. Hjernens tankemylder skaber en fornemmelse af død og overlevelse, hvilket mange med angst og social fobi oplever.

 

Spillet er muligt at spille på Mac og Windows.

 

Overvind den svære angst i Celeste

I Celeste skal du spille som figuren Madeline. Madeline har mange indre dæmoner, der både tæller depression og angst. Disse dæmoner skal bekæmpes ved at bestige bjerget Celeste.

 

Bjergbestigningen skal symbolisere følelsen af at overkomme udfordringer. Madeline beviser overfor sig selv, at hun kan meget mere, end hun umiddelbart tror. Under bjergbestigningen skal hun bekæmpe sin indre stemme, der fortæller hende, at hun ikke kan klare opgaven.

 

Spillet har fået gode anmeldelser og kan spilles på Nintendo Switch, Xbox One, PlayStation 4, Mac og PC. Læs meget mere om de forskellige computerspil her.

 

Ønsker du også at spille brætspil, der kan bruges til at få gang i dialogen omkring svære ting, er Ego Pictures perfekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *