Info om Depression og Stress

Forholdet til kroppen påvirker unge pigers selvværd

Fokus på kroppen og kropsidealer er gennem tiden blevet større og større. Og især unge piger bliver påvirket af deres udseende. En britisk undersøgelse viser, at forholdet til kroppen påvirker unge pigers selvværd. Læs her, hvad der kan være med til at påvirke pigernes selvværd og deres forhold til kroppen.

Kvinder holder sig tilbage

En britisk undersøgelse viser, at kvinder holder sig tilbage både på arbejdspladsen, i klasselokalet og i andre sociale sammenhænge, hvis de ikke er tilfreds med deres krop, fordi de ikke ønsker at henlede opmærksomheden på dem selv og deres udseende.

Undersøgelsen dækker ikke blot kvinder i Storbritannien, men kvinder i hele verden. Du kan læse mere om undersøgelsen her på informations hjemmeside.

Det kan være meget problematisk, hvis kvinder holder sig tilbage på grund af deres manglende selvværd, fordi det derved både påvirker kvinders præstationer i arbejdsregi og på det sociale plan.

Mange kvinders manglede selvværd kan skyldes, at de stræber efter et kropsideal, som for langt størstedelen er uopnåelig. De stræber efter den slanke, men tonede krop, som vises på catwalken samt de sociale medier.

De sociale medier har magten

Unge piger påvirkes utrolig meget af de sociale medier.

Her er der nemlig frit adgang til modeller og andre smukke unge kvinder, som lægger billeder op af deres perfekte kroppe og deres perfekte liv. Det man ofte glemmer er blot, at det kun er et glansbillede, som lægges på de sociale medier.

Men der er ikke noget at sige til at unge ’almindelige’ piger bliver påvirket, når billederne af de slanke, tonede kroppe får enorme mænger likes og utallige rosende kommentarer.

På den måde bliver det en del af de unge pigers tankegang, at kvinder bør se ud på en bestemt måde, og at deres egen mave derfor er for blød, at deres lår er for store, eller at deres bryster er for små.

Denne påvirkning fra de sociale medier er blandt andet en af årsagerne til, at mange unge piger i dag lider af spiseforstyrrelser. En anden årsag er, at modellerne der går frem og tilbage på catwalken også har lange, slanke ben, flade maver og smukke ansigter.

Alene i Frankrig, som er en stor spiller indenfor modebranchen, lider mellem 30.000 og 40.000 mennesker af anoreksi, hvoraf langt størstedelen er teenagere.

Oprør mod ultratynde modeller

Der ses efterhånden forskellige oprør mod modebranchen og de ultratynde modeller.

Der bruges eksempelvis i stigende grad plussize modeller til store kampagner, som er med til at sætte fokus på, at kvindekroppen i høj grad kan være smuk, selvom der sidder et par ekstra kilo på maven.

Og i det danske TV-program ”Danmarks næste topmodel” deltog der for nogle år tilbage blot plussize modeller for netop at henlede opmærksomheden på den smukke kvindekroppen med forskellige former.

Flere og flere webshops vælger også at anvende modeller, som bruger almindelige størrelser. Et godt eksempel på dette kan ses på denne hjemmeside.

Hvis denne tendens fortsætter, og den ’naturlige’ kvindekrop kommer til at fylde mere og mere i modebranchen, vil det forhåbentligt bidrage til at ændre unge pigers kropsideal og derved give dem større tiltro til sig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *