Info om Depression og Stress

Når ægteskabets brud skaber depression – konsekvenser og løsninger

En skilsmisse er en stor omvæltning i ens liv. Der er en masse ændringer, man skal tilpasse sig efter. Det er ikke bare ens civiltilstand, der ændrer sig, men måske noget endnu dybere som fremtidsplaner og ikke mindst drømme.

Det kan ramme nogle ekstremt hårdt og være svært at komme over, og for nogle medfører skilsmissen følelsesmæssige symptomer som eksempelvis depression.

Skilsmissens smertelige konsekvenser

I løbet af skilsmisseprocessen er der oftest en masse forstyrrelser, som påvirker en selv og ens daglige liv og psyke. Det er ting som fordeling af økonomien og ejendele, men også noget så drastisk som adskillelse i familien. Måske betyder skilsmissen, at huset skal sælges. Det kan også være, man skal igennem en længere uenighed om, hvor børnene nu skal bo.

Måske ender det samtidigt med, at man selv mangler et sted at bo, og man oven i det andre forstyrrelser, skal finde sig et nyt hjem og starte forfra på ny.

Det er underordnet, om det var din eller din partners beslutning. Processen kan være svær at komme i igennem, uanset beslutningen måske var din. Nogle formår at holde det mindeligt, hvor andre skal igennem en konfliktfuld proces.

Der er dog ingen decideret forklaring på, hvorfor nogle bliver ramt mere ramt af situationen end andre, da alle reagerer forskelligt. Hvor mange formår nemmere at komme igennem det, ender nogle med at få en depression.

Løsning på problemet

Bekymringer, sorg og frustration er blot nogle af de følelsesmomenter, man kan komme igennem, når man skal skilles. Da det er en ekstrem stor forandring i ens liv, er det vigtigt først og fremmest at acceptere situationen og udfaldet – ikke før man har gjort dette, kan man komme videre.

Det er være svært at falde helt på plads efter denne omvæltning, før alt det praktiske er på plads.

Er det en ny bolig, du eksempelvis mangler, er det en rigtig god idé at starte med at få det på plads. Det er er ingen hemmelighed, at ens hjem er ens base, hvor man kan slappe af og lade op, og uden dette kan det være enormt svært at komme videre.

Vigtigt er det, at du får et sted, hvor dig og din krop får lov til at blive helt udhvilet i den hårde periode.

boligportal.dk har ud mulighed for at segmentere og søge boliger på baggrund af geografisk ønske, så du kan vælge et område hvor der er fred og ro.

Samtidigt kan det være en stor hjælp at få støtte fra venner og familie. Jo flere du føler, der står bag din ryg, jo nemmere vil det være for dig at se lyset for enden at tunnelen og bevæge dig fremad. Det kan for mange også være en kæmpe hjælp med hjælp udefra, eksempelvis fra en psykolog. De fleste tænker, at det ikke er en hjælp, de har brug for, men virkeligheden er, at mange vil have godt af at få bearbejdet situationen og snakket deres tanker igennem.

Her kan man også få nogle essentielle råd – trin fra trin – til, hvordan man skal håndtere og forbedre situationen.

Depression er meget udbredt blandt befolkning – nogle får behandling og hjælp, hvor andre endnu går med deres depression i skjul. Hvis man gerne vil læse mere om depression, symptomerne på dette samt hvad man kan gøre, kan psykiatrifondens hjemmeside være en stor hjælp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *