Info om Depression og Stress

Sådan får du styr på din træning i en stresset periode

Mange mennesker forbinder træning og motion med noget stressende, men det kan faktisk være utroligt afslappende. Herudover er motion vigtigt for, at både dit hjerte og din hjerne kan fungere optimalt, og regelmæssig træning har en evne til at få dig til at stresse af og modarbejde depression og stress.

Motion anvendes således til at behandle depression, i og med at det reducerer kroppens stresshormoner. Herudover producerer træning desuden endorfiner, hvilket kan give dig følelsen af afslapning samt optimisme.

Her i artiklen vil du blive præsenteret for forskellige gode råd til, hvordan du får styr på din træning i en stresset periode – samt hvad regelmæssig træning og motion kan gøre ved din psykiske tilstand.

Regelmæssige gå- eller løbeture kan hjælpe dig med at stresse af

Stort set alle slags træningsformer kan hjælpe dig i en stresset periode, og det handler således om at finde lige netop den type træning, der passer dig bedst. Der er dog visse mennesker, der mener, at træning, hvor man anvender de store muskelgrupper i kroppen på en rytmisk og gentagende måde, fungerer bedst. Det kan eksempelvis være ved at løbe en kort eller længere tur eller ved at jogge.

Herudover vil afslappende øvelser efter en hård træning, hvor du strækker dine muskler rigtig godt ud, ligeledes hjælpe din hjerne og dit sind med at slappe fuldstændig af.

Ønsker du at opnå bedre og hurtigere resultater, hvilket kan føles meget motiverende, kan du også begynde at overveje proteintilskud. Dette kan ligeledes være vigtigt, såfremt man kæmper med en spiseforstyrrelse, men vend det altid med lægen.

Læs mere om proteiner her.

Find den træningsform, du bedst synes om – træn moderat i 30-40 minutter

Regelmæssige fysiske aktiviteter vil således hjælpe dig med at reducere stress, og det handler derfor om at finde lige netop den træningsform, som du synes om, så du kan få styr på din træning i en stresset periode. Når du træner regelmæssigt, vil du nemlig kunne forbedre dit kolesteroltal og reducere blodsukkeret i din krop.

Herudover mindsker du risikoen for diabetes, hjertesygdomme og blodpropper, hvorfor træningen er med til at forlænge dit liv markant – og endelig har træningen en rigtig god virkning på stress og depression. Det er således vigtigt, at du får trænet i de perioder, hvor du har allermindst lyst og overskud til det.

Det behøver dog ikke at betyde, at du nødvendigvis skal melde dig til et maraton. 30 til 40 minutters moderat træning hver dag kan sagtens gøre udslaget for dig.

Sæt nogle overskuelige mål for dig selv

Såfremt du er i en periode i dit liv, hvor du er ramt af stress og intet overskud har til at træne, bør du starte stille og roligt ud og sætte nogle overskuelige delmål for dig selv.

Et mål kunne eksempelvis være at gå minimum fire kilometer hver eneste dag, og dette kan du eksempelvis vælge at gøre på én gang, eller du kan få det til at passe ind i din dagligdag, så du dropper cyklen eller bussen og begynder at gå i skole eller på arbejde.

Herefter kan et nyt mål eksempelvis være at begynde at styrketræne to til tre gange om ugen, da denne kombination af cardio og styrketræning vil give dig et balanceret og overskueligt træningsprogram, der med garanti vil være godt for din fysiske og psykiske sundhed. Endelig skal det nævnes, at det også kan være en rigtig god idé at begynde at øve sig i forskellige vejrtrækningsøvelser, da dette ligeledes vil være en stor hjælp i forhold til at komme din stress til livs.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *