Info om Depression og Stress

Sådan slapper du af efter arbejde (uden netflix!)

Du har haft en lang dag og er kommet væltende ind ad døren efter arbejdet. Køkkenet roder, gulvet er beskidt, og du skal have lavet mad. Mange danskere lever i en stresset hverdag og er alt for dårlige til at tage den med ro.

Få nogle gode tips til, hvordan du slapper af efter arbejde.

Slap af i kroppen

Når du har travlt, kører både hjernen og kroppen ofte på højtryk. Du bliver derfor nødt til at slappe af i kroppen, før du kan tage den med ro.

Fremfor at styrte videre med vasketøj, madlavning og rengøring, når du kommer ind ad døren, bør du i stedet sætte dig ned i ti minutter med en kop kaffe og slappe helt af. Og uanset hvor meget du skal nå, har du tid til at hive ti minutter ud af dagens program til den kop kaffe.

Et alternativ kan være at gå en kort tur. Parkér bilen i indkørslen, og tag kondiskoene på fremfor at gå ind i huset.

Et kvarters gang kan få både krop og sind til at falde til ro, hvis du lader dig selv være i nuet, så tankerne ikke flyver tilbage til arbejde og madlavning. Det kan til tider vær svært, men forsøg at lave en form for gående meditation. Fokuser på at mærke dine fingre, arme, ben og tæer. Fokuser på at indånde den friske luft og høre fuglene kvidre. Det lyder måske banalt, men giv det et ærligt forsøg på din næste gåtur. Det vil helt sikkert hjælpe dig til at nyde den korte pause.

Træk i sportstøjet

Synes du, at en gåtur bliver for kedelig, bør du i stedet finde en sport, du er vild med. Tag en tur i fitness, på fodboldbanen eller i svømmehallen. Der er ikke noget som en god, hård omgang træning, der kan få tankerne væk fra hverdagens travlhed.

Når løbeturen eller fodboldtræningen bliver rigtig hård, kan du nemlig slet ikke fokusere på andet – og det er altså en god ting.

Gå i haven

Er sport slet, slet ikke dig, bør du stadig komme ud og få noget frisk luft. Det er en af de bedste metoder til at slappe af efter en lang arbejdsdag. Du kan i stedet med fordel bruge tid i haven. Derved får du både frisk luft og bruger tiden konstruktivt.

Er du tør for ideer til haven, kan du læse med her hso bolius, og blive inspireret til at gå igang med at genbruge regnvand – det er et fint lørdagsprojekt, som med garanti vil give mange aktive timer i haven efterfølgende. En fin måde at få vand til haven på en miljøvenlig måde.  Regnvandstanken.dk kan rådgive dig omkrig regnvandstønder der kan stå på jorden, eller tanke som nedgraves, pg som hjælper jer til at opsamle regnvandet.

Herefter kan du genbruge vandet til at vande græsset samt planterne i haven – noget som børnene elsker!

Log af de sociale medier

Hvis der er noget, der er stressende, er det de sociale medier. Det er derfor en rigtig god ide at logge af alle former for sociale medier, kort efter du er kommet hjem fra arbejde.

Ellers er det svært at slappe ordentligt af, fordi du konstant skal tjekke, om der er kommet en ny besked eller notifikation. Nogle synes, at det er grænseoverskridende, fordi de er vant til konstant at være online, men giv det et forsøg.

Stil dig selv spørgsmålet: ”Hvad er det værste, der kan ske?” Og det er helt sikkert til at overkomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *